• Burned down

  21 juli 2020

  En dan is het de 12e Juni en wordt je wakker gemaakt door de buren dat je atelier in brand staat. Dit is iets dat je in je stoutste dromen niet kan voorstellen wat een ravage een brand van nog geen twintig minuten veroorzaakt.

  Mijn werken in het atelier en gereedschappen, mallen boeken en werkmaterialen zoals de klei zijn allemaal aangetast door het roet dus niet meer te gebruiken, al wat plastic is is over andere materialen heen gesmolten.

  Mijn gipsen mallen die klaarlagen om vol gegoten te worden mert gietklei, zitten vol roet dus kunnen in de container.

  En dat allemaal omdat mijn klei oven een electrische storing in de stekker had.

  Nu een maand later ben ik nog steeds dingen aan het zoeken en besef me ineens: oh ja die zat in mijn atelier natuurlijk.

  Het is verzekerd dat weet ik ook, maar dit huis was net verkocht inclusief het atelier dus dat moet toch voor oplevering gerepareerd zijn. Dat geeft ook weer spanning.

   En ik , ik begin opnieuw straks in mijn nieuwe huis met een nieuw atelier maar het zal nooit meer hetzelfde zijn, omdat dit verbrande atelier uit liefde voor mij,  door mijn twee zonen met gerecyceld hout is gebouwd.

   

   

  Lees meer >> | 204 keer bekeken

 • in tijden van crisis

  18 maart 2020

  In tijden van crisis zie je dat het beste en het slechtste in de mens naar boven komt. We hebben thuis quarantine en raken in paniek en gaan hamsteren. Maar ook gaan kleine ondernemers zoals ook beeldend kunstenaars, initiatieven ontwikkelen die, op welke manier dan ook, de mensen die in thuis quarantaine zitten, kunnen bereiken.

  Vol lof voor deze intiatieven ben ik en wil dan ook graag de lokale ondernemer steunen met mijn  benodigheden nu ik thuis zit. Ik ga online fitnessen en een cursus beeldtaal volgen en ik ga wandelen, genieten van de natuur nu ik daar tijd voor heb.

  En petje af voor de vitale beroepen die ons blijven helpen zoals buschauffeur, leraal en verzorgende. Beroepen die de laatste niet veel positiefs hebben mogen ontvangen qua waardering voor hun inzet. Misschien dat nu we in deze tijd van nood zitten, ook onze regering beseft dat in onze vitale beroepen de menzen zitten die onze maatschappij draaiende houden.

  Ik als kunstenaar vind het jammer dat mijn exposities niet doorgaan natuurlijk, wat graag had ik mijn nieuwe werk laten zien, maar ik relativeer het maar, ik heb nu ook meer tijd om werk te maken en neiuwe ideeen te ontwikkelen.

  Je ziet dat al het geld van de wereld een virus zo klein als een speldeknop niet aankan dus hopelijk staan we daar allemaal bij stil en gaan we na deze crisis we een meer positieve maatschappij zullen omarmen, meer tijd voor elkaar en waardering voor wat echt belangrijk is in het leven: je familie.

   

  hartelijke thuisgroet

   

   

  Lees meer >> | 232 keer bekeken